leer en kunstleer
apr, 2 By 0 Reacties
Wat zijn de verschillen tussen echt- en kunstleer?

Vaak is het erg lastig om imitatieleer van echt leer te onderscheiden. Daarom hebben we voor u nog eens alle feiten op een rijtje gezet. Zo kunt u zelf de keuze maken of u echt of kunstleer wilt gebruiken voor bijvoorbeeld het stofferen van uw bank of barkruk. Benieuwd hoe je zelf zo’n barkruk stoffeert? Wij hebben hier reeds een blog over geschreven!

Kunstleer

leer en kunstleer
Kunstleer (ook wel bekend als kunstleder, imitatieleer, Skai of PU) is een imitatie van leer en heeft dus ook andere eigenschappen dan echt leder. Het bestaat uit een kunststof die aangebracht is op een doek van textiel. Vervolgens wordt hier een structuur op gedrukt die lijkt op de structuur van een bepaald soort leer.

Kunstleer wordt veelal gebruikt bij de productie van meubels, zoals stoelen of bankstellen, maar ook voor tassen, kleding en schoenen wordt er gebruik gemaakt van Skai-leer. Ook kunstleer is verkrijgbaar in verschillende soorten. Tegenwoordig zijn er veel kunstleren die een ademende werking hebben en moeilijk van echt leer te onderscheiden zijn. Dit zijn de kunstleren die vervaardigd zijn uit polyurethaan. De kunstleer soorten die geen vocht opnemen, zijn veelal samengesteld uit PVC of een combinatie van PVC en polyurethaan.

In de meeste gevallen zorgt de aanwezigheid van PVC dus ook voor een erg hoge slijtvastheid en een 100% waterdichtheid. Wat wilt u nog meer?

 

Voordelen

Nadelen

Leer

+ Geeft een authentieker gevoel

+ Duurzaam

+ Soepel en elastisch

 Gevoeliger voor scheuren

Kan een sterke geur met zich meebrengen

 Wordt mogelijk slapper na verloop van tijd

Verliest mogelijk zijn oorspronkelijke glans en kleur

Gevoelig voor vlekken. Hierdoor zijn lederen producten af te raden indien u regelmatig kinderen over de vloer heeft.

Kunstleer

+ Diervriendelijk

+ Niet vocht-doorlatend

+ Makkelijk(er) in onderhoud

+ Eenvoudiger schoon te houden

+ Goedkoop

– Minder duurzaam

– Kan in sommige gevallen wat “goedkoper” aanvoelen

– Houdt veel warmte vast (dit is persoonlijk en kan ook een voordeel zijn)

AUTEUR

admin

All stories by: admin

Laat een reactie achter