imitatieleer reinigen
apr, 2 By 5 Reacties
Het reinigen en onderhouden van imitatieleer

Wanneer je in het dagelijks leven in aanraking komt met imitatieleer, wilt u dat dit blijft zoals het is. Zonder strepen, zonder oneffenheden. Of het hierbij nu gaat om meubels, tassen of de bekleding van uw boot. Het reinigen en onderhouden is hierbij van essentieel belang om dit soort problemen te voorkomen. Het Skai-Leer.nl team geeft hierbij graag advies, zodat u nooit voor verrassingen komt te staan.

Wij adviseren om kunstleer altijd te reinigen met warm water. Zorg hierbij dat je het Skai leer regelmatig schoonmaakt, want imitatieleer bevat weekmakers. Door zweet worden deze weekmakers uitgedreven. Hierdoor wordt het leer hard en gaat het scheuren vertonen. Dit is echter een proces wat pas plaatsvindt op de langere termijn.

Balpen kan binnen korte tijd worden gereinigd met alcohol of Glassex. Desalniettemin is en blijft het beter om te voorkomen in plaats van te genezen. Daarom is het zaak te voorkomen dat er strepen op uw imitatieleer komen. Na lange tijd zal dit namelijk niet meer te reinigen zijn. Fabrikanten adviseren hiervoor het gebruik van een microvezeldoek.

Mochten er onverhoopt toch vloeistoffen of vetten op de bekleding van bijvoorbeeld uw boot komen, dan kunt u hiervoor het beste een absorberend papier gebruiken. Het vocht wordt dan simpelweg opgenomen in het papier.

Tot slot zijn ook kunststof reinigers die bedoeld zijn voor in de auto, geschikt. Deze bevatten namelijk geen oplosmiddelen. Datzelfde geldt voor de speciale schoonmaak kits die te verkrijgen zijn voor het reinigen van skai leer. Als u maar NOOIT gebruik maakt van oplosmiddelen, chloor, chemicaliën of polijstmiddelen! Dit zijn namelijk producten die de staat van uw imitatieleer alleen maar verslechteren, in plaats van verbeteren.

Mocht u te maken hebben met een concreet probleem en benieuwd zijn of wij hier speciale oplossingen voor hebben? Neem dan even contact met ons op. Wij staan graag voor u klaar!

AUTEUR

admin

All stories by: admin
Reacties
 1. Rousseau Katleen

  Beste
  Wij hebben een huurappartement aan zee en een mooie houten tafel. Graag had ik deze tafel beschermd op een luxueuze manier.
  Hierbij dacht ik aan een zwart, lederen tafellaken. (je vindt er ook tafellopers en placemats in, dus waarom geen tafellaken?)
  Kunnen jullie mij hierbij helpen of adviseren? Ik had graag een tafelkleed van 3m x 145 cm. Indien jullie enkel de stof per lopende meter kunnen leveren, dan zal ik het zelf van zoom voorzien.
  Alvast bedankt voor jullie reactie.

  1. Beste Rousseau,

   niet al onze kunstleren zijn hiervoor geschikt, soms zijn ze te stug.
   De basic skai is hier al goed voor, verder zou je nog de natural of royal skai kunnen gebruiken.
   alle kwaliteiten zullen gaan schuiven dus u moet hier wel wat grip voor creëren!

   staaltjes ontvangen?
   5 gratis staaltjes zijn aan te vragen in het contactformulier!

 2. ik heb echte jaren vijftig eetstoelen ook gestoffeerd in kunstleder, voor onderhoud mag je groene zeep gebruiken,Mvg Rijkhoff

 3. Zouden wij van u enig advies kunnen krijgen ,bij het reinigen van skai
  wat wij op de boot hebben tegen wanden en plafond

  1. Natuurlijk!
   benader ons even via de telefoon of e-mail!

Laat een reactie achter