kunstleer reinigen
apr, 2 By 11 Reacties
Het reinigen en onderhouden van imitatieleer

Wanneer je in het dagelijks leven in aanraking komt met imitatieleer, wilt u dat dit blijft zoals het is. Zonder strepen, zonder oneffenheden. Of het hierbij nu gaat om meubels, tassen of de bekleding van uw boot. Het reinigen en onderhouden is hierbij van essentieel belang om dit soort problemen te voorkomen. Het Skai-Leer.nl team geeft hierbij graag advies, zodat u nooit voor verrassingen komt te staan.

Wij adviseren om kunstleer altijd te reinigen met warm water. Zorg hierbij dat je het Skai leer regelmatig schoonmaakt, want imitatieleer bevat weekmakers. Door zweet worden deze weekmakers uitgedreven. Hierdoor wordt het leer hard en gaat het scheuren vertonen. Dit is echter een proces wat pas plaatsvindt op de langere termijn.

Balpen kan binnen korte tijd worden gereinigd met alcohol of Glassex. Desalniettemin is en blijft het beter om te voorkomen in plaats van te genezen. Daarom is het zaak te voorkomen dat er strepen op uw imitatieleer komen. Na lange tijd zal dit namelijk niet meer te reinigen zijn. Fabrikanten adviseren hiervoor het gebruik van een microvezeldoek.

Mochten er onverhoopt toch vloeistoffen of vetten op de bekleding van bijvoorbeeld uw boot komen, dan kunt u hiervoor het beste een absorberend papier gebruiken. Het vocht wordt dan simpelweg opgenomen in het papier.

Tot slot zijn ook kunststof reinigers die bedoeld zijn voor in de auto, geschikt. Deze bevatten namelijk geen oplosmiddelen. Datzelfde geldt voor de speciale schoonmaak kits die te verkrijgen zijn voor het reinigen van skai leer. Als u maar NOOIT gebruik maakt van oplosmiddelen, chloor, chemicaliën of polijstmiddelen! Dit zijn namelijk producten die de staat van uw imitatieleer alleen maar verslechteren, in plaats van verbeteren.

Mocht u te maken hebben met een concreet probleem en benieuwd zijn of wij hier speciale oplossingen voor hebben? Neem dan even contact met ons op. Wij staan graag voor u klaar!

AUTEUR

admin

All stories by: admin
Reacties
 1. Rousseau Katleen

  Beste
  Wij hebben een huurappartement aan zee en een mooie houten tafel. Graag had ik deze tafel beschermd op een luxueuze manier.
  Hierbij dacht ik aan een zwart, lederen tafellaken. (je vindt er ook tafellopers en placemats in, dus waarom geen tafellaken?)
  Kunnen jullie mij hierbij helpen of adviseren? Ik had graag een tafelkleed van 3m x 145 cm. Indien jullie enkel de stof per lopende meter kunnen leveren, dan zal ik het zelf van zoom voorzien.
  Alvast bedankt voor jullie reactie.

  1. Beste Rousseau,

   niet al onze kunstleren zijn hiervoor geschikt, soms zijn ze te stug.
   De basic skai is hier al goed voor, verder zou je nog de natural of royal skai kunnen gebruiken.
   alle kwaliteiten zullen gaan schuiven dus u moet hier wel wat grip voor creëren!

   staaltjes ontvangen?
   5 gratis staaltjes zijn aan te vragen in het contactformulier!

 2. ik heb echte jaren vijftig eetstoelen ook gestoffeerd in kunstleder, voor onderhoud mag je groene zeep gebruiken,Mvg Rijkhoff

 3. Zouden wij van u enig advies kunnen krijgen ,bij het reinigen van skai
  wat wij op de boot hebben tegen wanden en plafond

  1. Natuurlijk!
   benader ons even via de telefoon of e-mail!

 4. mijn skai stoelen zijn verkleurd door rook is dit nog te behandelen?

  1. Hallo Thea,

   u zou enkel groene zeep kunnen gebruiken, om zo min mogelijk het kunstleer te beschadigen.
   andere schoonmaakmiddelen adviseren wij niet, maar als u geen andere optie heeft zal dit de enige mogelijkheid zijn.
   gebruik altijd warm tot heet water.

 5. hallo,, mijn hoekbank vertoond schilferen/ mini scheurtjes. ik heb de bank 3 jaar. het is een nepleren. het was wel een dure hoek/u vormige bank. maar leer is niet echt. Is dit normaal na drie jaar? of is dit te kort en geen goede kwaliteit? we gebruiken de bank gewoon normaal. ik ben benieuwd of het niet eigenlijk een stuk langer moet meegaan!!

  1. Hallo Monique!

   Het zou kunnen komen doordat u het heeft gereinigd met verkeerde materialen, toch zou de verkoper van de bank u daarover moeten informeren.
   heeft u al contact gehad met de verkoper? het is natuurlijk niet normaal dat een bank na 3 jaar al slijtage vertoond, mits deze naar behoren wordt behandeld.

 6. Hallo mensen. Ik heb zojuist drie originele Thonet skai-lederen eettafel stoelen gekocht. Er zitten wat kleine scheurtjes in. Is er een manier om die te repareren, of is het een kwestie van opnieuw laten stofferen?

  1. Hallo Peter!

   Helaas is het niet mogelijk om Kunstleer te repareren.
   het zou mogelijk zijn om kleine scheurtjes of brandgaten wel af te dichten met een kunstleer reparatieset.
   anders zou je er nog een stuk achter kunnen zetten.

   Vaak worden de stoeltjes gewoon geherstoffeerd.
   Mocht je een specifieke kleur of kwaliteit zoeken kunt u kosteloos staaltjes opvragen, of ons een stukje van de oude bekleding toesturen.

Laat een reactie achter