Alcantara
sep, 25 By 0 Reacties
Wat is Alcantara?

Alcantara is een alternatieve stof voor suède. Deze kwaliteit stof wordt geproduceerd met behulp van meerdere grondstoffen. Zo is het mogelijk om deze te maken op basis van 100% polyester. Daarnaast is een mix van polyester en polyurethaan ook een optie. Echter, wij hebben de weloverwogen keuze gemaakt voor de 100% polyester variant. Waarom? Omdat polyurethaan na lange tijd kan gaan uitdrogen. Polyester gaat daarentegen langer mee. Ook is polyester veel onderhoudsvriendelijker en dus een geschikte variant.

Wij hebben er als Skai-Leer zijnde voor gezorgd dat onze kwaliteit Alcantara wordt verstevigd. Dit hebben we gedaan door de achterzijde te laten maken van 80% polyester en 20% katoen. Enerzijds zorgt dit voor een ultieme, volle grip. Anderzijds is het product ook te gebruiken voor losse stoffering van bijvoorbeeld kussens. En dat allemaal door het toevoegen van katoen. Kortom: een win-win situatie!

Tot slot valt Alcantara onder de productgroep Microvezels. Het wordt namelijk geweven met een groep van microscopische vezels. Hierdoor wordt een prettige grip en het kortharige uiterlijk bereikt. Aan het einde van de productie wordt de stof behandeld met Teflon. Zo ontstaat een vlek werende en waterafstotende dekking. Ook maakt Teflon het mogelijk om het materiaal makkelijker schoon te maken. Ideaal dus!

Bent u benieuwd naar de prachtige kleuren in ons assortiment?
Ga dan snel naar de product pagina! Hier ziet u alle mogelijkheden. Vragen of toch op zoek naar iets anders? Wij staan altijd voor u klaar!

Wilt u stalen ontvangen?
Zoals u al eens heeft kunnen lezen in een eerdere blog, kunt u bij ons gratis kleurstalen opvragen. Alleen even ons contactformulier invullen met uw wensen. Waar wacht u nog op?

Vragen of behoefte aan advies?
Ook dan staan wij weer graag voor u klaar. Telefonisch, via de mail, via sms of WhatsApp; bij Skai-Leer.nl kan het allemaal.

AUTEUR

admin

All stories by: admin

Laat een reactie achter