jan, 11 By 0 Reacties
Kunstleer: ideaal voor bootstoffering

Bij het kiezen van het juiste materiaal voor het stofferen van je boot is het belangrijk om rekening te houden met invloeden van buitenaf. De stof dient bestand te zijn tegen onder andere zon, zout water en (zure) regen. Er zijn meerdere mogelijkheden wanneer het gaat om bootstoffering. In dit artikel vertellen we je graag meer over kunstleerals bootstoffering en waarom dit een geschikt alternatief is. 

Waterdicht kunstleer

Wanneer je een boot gaat stofferen, is het een vereiste dat de stof 100% waterdicht is. Ons leatherlook outdoor kunstleer is voorzien van een waterafstotende polyester backing welke geen water opneemt. Dit maakt het kunstleer waterdicht en rot- en schimmelbestendig is wat bevorderlijk is voor de levensduur. Met onze expertise hebben we de ideale combinatie weten samen te stellen voor een hoge kwaliteit imitatieleer tegen een eerlijke prijs. 

Kunstleer grondstoffen: PVC of Polyurethaan

Bij het produceren van kunstleer kan er gekozen worden voor 2 grondstoffen: PVC of Polyurethaan. Polyurethaan kan minder goed tegen vocht en zon. Dit resulteert in een ruwere toplaag waardoor vuil vast kan gaan zitten en het kunstleer lastiger te reinigen is.

In ons assortiment vind je PVC kunstleer. PVC kunstleer is gladder, waardoor het water en vuil beter kan worden afgenomen. Huidvetten, zweet en oliën zoals zonnebrand zijn eenvoudig afneembaar en laten geen schade achter op de PVC toplaag. Deze toplaag heeft bovendien een UV-bestendige finishing wat ervoor zorgt dat het kunstleer klaar is om volle dagen in de zon te liggen. Met een UV-echtheid score van 7 uit 8 droogt het kunstleer op hete dagen niet uit. Het voorkomt dat het skaileer afbladdert of droogte scheuren gaat vertonen. Ons PVC kunstleer wordt verantwoord verwerkt en voldoet aan alle REACH normen. 

Benieuwd hoe je imitatieleer het beste kunt reinigen? Bekijk dan onze blog over het schoonmaken van kunstleer.

Boot opnieuw stofferen? Kies voor kunstleer!

Zoals je hebt kunnen lezen en kunstleer een ideale stof om je boot mee te stofferen. Het is bestand tegen verschillende invloeden van buitenaf en eenvoudig te reinigen. Wil je toch nog graag advies over de mogelijkheden voor bootstofferingen? Neem contact met ons op. We helpen je graag verder. 

AUTEUR

admin

All stories by: admin

Laat een reactie achter